Bemutatóterem: 1139 Budapest, Petneházy utca 82.Telefonszám: +36 20 611 9811
TERMÉK KATEGÓRIÁK
Welcome visitor you can log in or create an account

WINTER IS COMING

Kerti bútoraink téli védelme

winter 1 2

Nyakunkon a csípős hideg idő, ami akár komoly károkat tehet kültéri bútorainkban. Mindenképp érdemes tehát felkészíteni ülőgarnitúránkat, kültéri székeket, asztalokat még a nagy fagy előtt.

Fém

Nem igazán fagyérzékeny anyag, inkább a hosszantartó csapadék miatt a rozsdásodástól kell tartanunk. Új bútorok esetében még véd a festék a rozsdásodás ellen, de néhány év múlva mindenképp be kell iktatnunk egy újrafestést. Ha kint maradnak érdemes tehát egy emelvényre helyezni őket, illetve egy ponyvával letakarni, hogy megvédjük a tartós csapadéktól. Azonban, ha a fém lábhoz fa, vagy üveg asztallap párosul érdemes mindenképp fedett helyre tenni, hiszen a legkisebb repedés fagy esetén akár teljesen tönkre is teheti azt.

Műanyag

Mindenképpen szerencsés, ha zárt helyre kerül, hiszen az esetleges apróbb hajszálrepedésekben összegyűlő víz fagyás hatására tovább roncsolhatja az anyagot. A hőingadozás miatt anyagában rideggé és emiatt törékennyé válhat, lehetőség szerint érdemes letakarva tárolni és így védeni a szennyeződésektől is.

Rattan

A legelterjedtebb kültéri bútorok és garnitúrák egyike. Anyagából kiindulva az egyik legdrágább kültéri bútor, éppen ezért nyáron és télen is egyaránt nagyobb odafigyelést igényel. Nyáron szüksége van időnként egy kis nedvességre, ugyanis ha kiszárad, könnyen törik, tönkre megy, télen ugyanez a nedvességtartalom fagy esetén roncsolhatja az anyagot.

Fa

A fa kültéri bútoroknak a legkörülményesebb a téli felkészítése. Talán ez az az anyag, amit a legjobban kell óvni a hidegtől és nedvességtől. A legmegfelelőbb az lenne, ha száraz, fedett helyen pihenhetne tavaszig,hiszen a ha erre azonban nincs lehetőség, akkor tegyük valamilyen emelvényre és kötözzünk rá fóliát. Ezekre azért van szükség, mert ha a fa bútort tartósan csapadék éri, a repedésein keresztül pedig bejut a fába, amit fagy esetén szét is repeszt.

 

Log in or create an account

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account