Bemutatóterem: 1139 Budapest, Petneházy utca 82.Telefonszám: +36 20 611 9811
TERMÉK KATEGÓRIÁK
Welcome visitor you can log in or create an account

Gyerekekkel étteremben?

Nem könnyű mulatság.

Az egyre gyorsabban megújuló trendekhez szokva időnként megfeledkezünk arról, hogy azoknak nem kell kizárólag a megjelenésről és stílusról szólniuk, hanem az eltérő igényekről és praktikumokról is. A divat és a gyerekek világa mindig is kéz a kézben jártak, de a nekik szánt bútorok és kiegészítők eddig szinte kizárólag a gyerekszobára korlátozódtak, pedig otthonunkból kilépve is számtalan helyen és helyzetben válnak szükségessé.

A szülők egyre könnyebben és hamarabb mozdulnak ki a család legifjabb tagjaival akár hétköznapi dolgokra, vagy épp társasági életre vágyva. Ez alatt nem csak az élet kötelező velejáróit értjük, hanem egy jó kávézást, egy finom ebédet, családi vagy baráti találkozót is. Mindez azonban nehezen kivitelezhető, ha a kiszemelt kávézó, vagy étterem nincs felkészülve a kicsik fogadására. Ezen nem a „kölyök menüt” értjük sült krumplival, makarónival, vagy maximum egy rozoga etetőszéket, hanem azt, hogy a gyerekek ne akarjanak tíz perc után továbbállni, hiszen a reggel beígért játszótér a cél.

A család nyugalma érdekében fontos, hogy kicsik megtalálják a saját világukat egy adott helyen belül. De vajon mi kell ahhoz, hogy ez így is történhessen, és ez a meglehetősen széles réteg visszatérő vendégkörré váljon? 

1

Az etetőszékek talán ma már alapfelszerelésnek számítanak, de sok esetben arra már kevesebb figyelem fordul, hogy a gyerekek az étkezést követően is el tudják foglalni magukat. Kezdésnek jól jöhet egy színező, néhány könyv, de ami hosszútávon is érdekes marad, az egy több lehetőséget nyújtó játszósarok, különböző generációknak való színes játékokkal, puha szőnyeggel, ölelhető tárgyakkal, izgalmas bútorokkal. A pelenkázó helység sem elhanyagolandó akár egy kényelmes karosszékkel, hogy a legkisebbek étkezése is nyugalomban teljen.

2

Már az etetőszék esetében is gondolni kell a stabilitásra, anyagfelhasználásra, egészségre nem káros ragasztóanyagokra, felületkezelésekre, tisztántarthatóságra, de mindez a gyereksarok bútorzatára is ugyanúgy érvényes. Fontos, hogy a kicsik birodalmát a bejárattól, konyhától és a forró levessel egyensúlyozó pincérektől távol, de mindenki által jól látható helyen rendezzük be.

Ha különböző korosztályokat veszünk figyelembe, láthatjuk, hogy az etetőszék nem nyújt megoldást egy három év körüli gyermeknek, viszont a normál étkezőszékről nehezen éri fel az asztalt. Érdemes néhány állítható magasságú széket, konyhaszéket, vagy épp ülésmagasítót tartani az ilyen esetekre.

3

A vendéglátóipari gyerekbútorok széles választékából ma már könnyebben lehet az éttermek, kávézók stílusának megfelelő darabokból válogatni. Nyugodtan eltérhetünk a standard színes műanyag székek és műanyag asztal kombinációjától. Egy kávézó klasszikusabb, hajlított fa bútoraihoz már párosíthatjuk azok miniatűr változatait. Egy modernebb, energikusabb enteriőrhöz pedig izgalmas formájú, színes puffokat, tárolókat is illeszthetünk. Kerthelységekbe játszóházak mellé pedig nyugodtan vihetünk tartós, könnyen tisztítható, időjárásálló műanyag és fémbútorokat, vagy épp vízálló kárpitozású ülőkéket és puffokat.

Egy kis plusz tervezéssel könnyen hozzájárulhatunk egy családbarát vendéglátóhely kialakításához, hogy minden korosztály maradéktalanul jól érezhesse magát és elégedetten távozzon azzal a tudattal, hogy ide bármikor érdemes visszatérni.

Log in or create an account

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account